Auteur Topic: zingen  (gelezen 5125 keer)

Alice

 • Gast
zingen
« Gepost op: juni 26, 2006, 17:08:48 pm »
Hallo kanari fanaten!

Ik heb de kanari van mijn oude oma overgenomen. HIj heet Peadt en Ze kreeg hem 3 april 2005 op haar verjaardag. Hij was nog heel jong...
Omdat mijn oma nogal snel dement raakte en er alleen nog maar bastogne-koekjes in gooide leek het mij beter dat ik hem overnam. Ik heb hem nu vanaf september 2005 ( heb ook 2 agapornissen ). Het was bij haar veel te stil en te warm in huis en ze vloekte toch alleen maar dat ie niet floot.
Hij fleurde bij mij onmiddellijk op naast die 2 schreeuwers van me. Hipte gezellig door zijn kooi en eet ontzettend goed!! Sla, bloemkool blad, appel, witlof, brood en natuurlijk zijn eigen zaad.

Mijn buurman heeft buiten in zijn voilliere een hoop verschillende zangvogels zitten als: zebravinken en dergelijke.
EINDELIJK begint mijn kanari daardoor héél zachtjes aan mee proberen te zingen. Dat heeft lang geduurd!
Ik wil graag weten : gaat hij nu ook nog meer en harder zingen nu hij eindelijk een beetje weet hoe het moet? Of heb ik kans dat het hier bij blijft?
Wat ik me ook afvraag  ... mijn kanarie wil zijn kooi niet uit. Ik zet het deurtje keurig open maar hij vind het wel prima daar. HIj is er ooit 1 x uitgeweest maar ik heb het idee dat ie dat maar niks vond! Deze ervaring is hij misschien niet vergeten en blijft daarom zitten? eigenlijk vind ik het zielig dat zo'n beestje geen vluchten kan maken. Of is dit niet erg?

languuuhh

 • Gast
Re: zingen
« Reactie #1 Gepost op: juni 26, 2006, 21:10:29 pm »
hallo alice
dat zingen wordt vanzelf harder hoor hoort best grappig bij ons in de voliere het lijkt of de heren die goed zingen de heren die niet goed kunnen zingen les aan het geven zijn sommigen hebben nu toch een prachtige stem :thumsup:
het kan best zijn dat hij het inderdaad niet leuk vind om buiten zijn kooi te vliegen wij hebben ook zon vogel
swinters zitten ze binnen maar elke keer als die vogel weer naar buiten gaat in de voliere kruipt eerst steeds in mijn mouw echt zoiets van ik wil niet ik wil niet maar ja hij moet van mij dus zet ik hem altijd in de boom dan zoekt ie 1 plek op waar je hem altijd kunt vinden en de enigste keer dat ie daar weg komt is als ie gaat eten of drinken
groetjes wendy

Tommy

 • Gast
Re: zingen
« Reactie #2 Gepost op: juni 27, 2006, 00:19:14 am »
Wat fijn dat ie nu bij jou mag wonen en weer een beetje tot leven komt :a036: :-*
Misschien durft hij over een tijdje wel uit zn kooi? Zou wel leuk voor hem zijn om lekker een stukje te vliegen.

Alice

 • Gast
Re: zingen
« Reactie #3 Gepost op: juni 29, 2006, 22:49:58 pm »
THanx voor jullie reacties .. weer wat geleerd  ;)

Ik vroeg me nu alleen nog af ... om de hoeveel weken/maanden ongeveer, is het weer tijd om de nageltjes te knippen. Ze zijn nu redelijk lang maar niet overdreven. Zelf begin ik er niet aan. Veel te bang dat ik in 't leven knip.

ik zal met regelmaat zijn kooitje open laten staan. Ben benieuwd of ie ooit de stap weer neemt. De laatste keer had hij erg veel moeite met het terug vinden van de opening van zijn kooitje. Het gekkie beessie doet ook mijn agapornissen na. Peadt springt en hangt dan letterlijk tegen de kooi tralies aan. Heb het een kanarie niet gauw zien doen in een kooitje ( wel als volliere vogel ).
Grappig ...  :)

Zo .. ik ga even een weekendje op vakantie. Gelukkig zorgt mijn moeder voor alle3 de vogels.
tot gauw ...

Sanco

 • Gast
Re: zingen
« Reactie #4 Gepost op: juni 29, 2006, 23:02:01 pm »


Wat ik me ook afvraag  ... mijn kanarie wil zijn kooi niet uit. Ik zet het deurtje keurig open maar hij vind het wel prima daar. HIj is er ooit 1 x uitgeweest maar ik heb het idee dat ie dat maar niks vond! Deze ervaring is hij misschien niet vergeten en blijft daarom zitten? eigenlijk vind ik het zielig dat zo'n beestje geen vluchten kan maken. Of is dit niet erg?

Hoi,

Ik zou als ik jou was gewoon blijven oefenen tot hij het leuk vindt om uit zijn kooitje te komen. Hij ziet zijn kooi natuurlijk als veilige basis omdat hij bij je oma er waarschijnlijk nooit uit is geweest. Maar als je doorzet zal hij het ook als leuk gaan ervaren, en heeft ie wat meer afleiding op een dag dan dat hij alleen maar in zijn kooitje zit. Echt super van je dat je de zorg op je hebt genomen! Elke dag bastognekoeken zouden mij ook de keel uitkomen!  :)

Alice

 • Gast
Re: zingen
« Reactie #5 Gepost op: juli 06, 2006, 21:26:55 pm »
iek!!
Waarschijnlijk gaat het nooit gebeuren dat hij zijn kooitje uit komt hoor!!
Hij vindt het al véélste gezellig om naast die 2 dwergpapegaaien van mij te zijn en als ik thuis kom en ik begin een gezellig praatje is Peadtje al helemaal in to wowwie!!!  :P
Ik geloof dat hij het op deze manier wel gezegend vindt allemaal ...
Het gezang van de buren-vogels geeft hem stof tot leren en ik zorg dat hij voldoende lekkers elkde te knabbelen heeft.

Bastogne koeken nee .. inderdaad!! Maar ... elke dag verzorgd worden en meer vertier om je heen, daar is kennelijk voor Peadtje al voldoende mee gezegd. Gek Beessie  ::)

Sanco

 • Gast
Re: zingen
« Reactie #6 Gepost op: juli 07, 2006, 08:54:58 am »

Bastogne koeken nee .. inderdaad!! Maar ... elke dag verzorgd worden en meer vertier om je heen, daar is kennelijk voor Peadtje al voldoende mee gezegd. Gek Beessie  ::)

Nou dat klinkt toch ook hartstikke goed! Zo te horen heeft hij het inderdaad naar zijn zin!  :thumsup:

dutchgerard

 • Gast
Re: zingen
« Reactie #7 Gepost op: juli 07, 2006, 15:10:54 pm »
Weet je zeker dat het een mannetje is? Je kan het zien door hem/haar op zijn rug te houden en dan te blazen, zie je een bobbeltje dan is het een mannetje en gaat hij ongetwijfeld zingen. (niet terwijl hij op zijn rug gehouden wordt hoor................ ;D)
Nageltjes knippen van een kanarie is niet moeilijk hoor, je moet het pootje tegen het licht houden en ruim voor dat rode adertje knippen.

Alice

 • Gast
Re: zingen
« Reactie #8 Gepost op: juli 08, 2006, 19:09:15 pm »
ach, ik vertrouw me zelf gewoon niet met dat knippen. Aangezien het een kleine moeite is om 200 mtr. verderop even met Peadt in de kooi naar de dierenwinkel mevrouw te gaan die een "ster" in nagels knippen is, doe ik dat maar liever.

Ik ben er niet zeker van of Peadt een mannetje is eigenijk. Hij is als mannetje verkocht door de dierenwinkel in W'wijk. Hij / zij fliederdefluttert al wel wat maar het gaat niet lekker hard. Weet niet of poppetjes dat ook doen op deze manier?
Maar goed... hij heeft natuurlijk van april tot september in een zeer stille omgeving gezeten. Geen motivatie tot zingen dus. Geen idee of dat funest kan zijn geweest?

dutchgerard

 • Gast
Re: zingen
« Reactie #9 Gepost op: juli 08, 2006, 21:54:20 pm »
Nee ook als een mannetje alleen zit en goed in zijn vel (veren) zit zal hij gaan zingen.
Vrouwtjes maken ook wel geluid maar dat lijkt niet echt op zingen.
Vraag die mevrouw waar je zijn/haar nagels gaat laten knippen of ze even wil kijken of het een man of een pop is.
Als ze een ervaren persoon is (wat dat betreft dan  :) ) dan moet ze het kunnen zien.

Alice

 • Gast
Re: zingen
« Reactie #10 Gepost op: juli 26, 2006, 19:14:27 pm »
Als jullie dat zo aangeven dan weet ik wel zeker dat Peadt een man is  ;)
Toch is het een rustig mannetje maar dat snap ik ook wel met 2 van die kwékkende aga's naast 'm. Peadt heeft fluit motivatie nodig .. en dat heeft ie niet echt.
Hij heeft wel een lange rui gehad ... misschien dat het zingen daarom niet doorzet. En het eerste hafl jaar heeft ie maar in een stille kamer gestaan hé! Hij heeft er nooit iets voor hoeven doen eigenijk. Hij vond het wel gezegend misschien  ;D

iedje

 • Gast
Re: zingen
« Reactie #11 Gepost op: juli 27, 2006, 08:43:16 am »
Als je Peadt echt wilt laten fluiten kan je het best iedere dag 5 minuutjes voordoen hoe het moet. Uiteindelijk zal hij je dan nadoen.
Wij hadden ook zo'n man die niet wilde fluiten toen we hem kregen. Na een jaar ofzo deed hij echter precies na wat mijn vader altijd floot en begon ook zijn eigen melodieen te fluiten :)