Auteur Topic: iemand ervaring met www.babyvogels.tk ?  (gelezen 17991 keer)

ede

 • Gast
Re: iemand ervaring met www.babyvogels.tk ?
« Reactie #15 Gepost op: juni 17, 2007, 13:33:46 pm »
Ik denk dat Bastiaansen in Prinsenbeek dan het dichtste bij is.
De prijzen verschillen per arts.
Maar voor 50 euro ben je niet klaar, ben ik bang voor!

Dorian

 • Gast
Re: iemand ervaring met www.babyvogels.tk ?
« Reactie #16 Gepost op: juni 17, 2007, 13:47:48 pm »
Ik heb begrepen dat er in Vlaardingen een arts zit die dat testen ook voor je kan doen.
Kindermans geloof ik.

Of je daar ook voor andere zaken goed terecht kan weet ik echt niet.
Daarvoor verwijs ik je zeker naar Bastiaansen. (inderdaad de meest geschikte in mijn ogen)

Palgi kan ook, maar die is heeeeeel ruw en laat daar alsjeblieft niet je vogel wieken.

Zou inderdaad wel laten testen  ;)

fluffies

 • Gast
Re: iemand ervaring met www.babyvogels.tk ?
« Reactie #17 Gepost op: juni 17, 2007, 14:02:27 pm »

Hoi Leen & Marlies.
« Laatst bewerkt op: januari 03, 2009, 19:54:54 pm door fluffies »

leenenmarlies

 • Gast
Re: iemand ervaring met www.babyvogels.tk ?
« Reactie #18 Gepost op: juni 17, 2007, 14:41:42 pm »
Hoi,

Oke dan ga ik denk ik wel naar Kindermans.
Eens vragen of hij het wil en kan.

Bedankt voor jullie tips!

groeten Leen en Marlies :hart:

fluffies

 • Gast
Re: iemand ervaring met www.babyvogels.tk ?
« Reactie #19 Gepost op: juni 17, 2007, 15:29:29 pm »
Kindermans
« Laatst bewerkt op: januari 03, 2009, 19:54:33 pm door fluffies »

Bolero

 • Gast
Re: iemand ervaring met www.babyvogels.tk ?
« Reactie #20 Gepost op: januari 07, 2010, 02:11:37 am »
Hierbij nog een reactie op babyvogels.tk

Dit omdat ik vind dat als er ervaringen zijn, dan moeten deze gedeeld worden, en een gewaarschuwd mens telt voor twee. Zeker als je net zoals ik onervaren begint aan een vogel, en daarmee uitgebuit kan worden.

Het begon bij mij in augustus 2008, samen met mijn vrouw was ik op marktplaats aan het zoeken naar een leuke (grote) parkiet. Dit leek ons een leuke hobby, een grappige vogel voor onze woonkamer.  Zodoende, kwam ik de advertentie tegen van babyvogels, onder de naam Grace. De uitleg van Grace was lang en dat het toch heel veel moeite kost om een vogel tam te krijgen op de juiste manier. Er stond een mobiel telefoonnummer bij wat ik gebeld hebt, ik kreeg ene “Hans” aan de lijn en hij gaf me de uitleg van de vogel waarmee geadverteerd werd. Het ging om een Pyrrhura Perlata Lepida werd me verteld. Achteraf bleek dit de oude benaming was want sinds een aantal jaar heet de vogel: Pyrrhura Lepida Lepida. Maar goed, toen kon je me alles wijsmaken want ik kende de vogels toen nog niet. (dat werd later wel anders, lees maar).

Hans vertelde me dat ik het getroffen had, als ik zou kiezen voor deze vogel had ik iets super speciaals, volgens hem waren deze vogels maar heel beperkt in Nederland. Zelfs zo beperkt dat hij geen andere vogels kon aankopen. Hij was dus genoodzaakt om zijn jonge vogels door te verkopen omdat hij er geen kweekstellen mee kom samenstellen. Hij wist geen andere kweker die ze had.
Hans nodigde me uit om naar de vogels te komen kijken, hier ben ik op ingegaan en een paar dagen later ben ik samen met mijn vrouw bij hem thuis gaan kijken. Toen bleek dat we hier te doen hadden met een hobbykweker. Na een lang gesprek zonder ene Grace ook maar één te zien, kregen we de vogel te zien, een babyvogel van drie weken oud. De prijs van de vogel was 125 euro, een “koopje” zoals me werd voorgesteld door Hans, zeker met de moeite om deze vogel tam te krijgen.
Ik wist niets van prijzen en heb ja gezegd op de vogel, we vonden hem super. Ik vroeg wat we voor een kooi moesten aanschaffen. Hans vertelde me dat dit een kooi moest zijn van minstens 80 cm breed. Deze kon hij wel voor me maken, geen probleem. Op dit aanbod ben ik niet ingegaan er zijn per slot winkels genoeg voor kooien.

Na een kleine maand zouden we gebeld worden en konden we de vogel ophalen. Tussendoor nog eens gemaild en een fotootje gekregen en alles ging goed, werd me gemaild. Na ruim een maand heb ik zelf gebeld om te vragen hoe het zat. Ik moest nog een aantal dagen wachten en dan zou de vogel klaar zijn. Alle vogels uit het nest waren verkocht, en de reservering gold nog steeds.

Na weer een week werd ik gebeld en konden we onze Kiko ophalen. Daar aangekomen vertelde Hans me dat hij een vogel aan een Duits echtpaar had verkocht. Deze hadden hem twee dagen geleden gebeld en wilde direct een vogel hebben. Nou die had Hansje wel! (wat gek, een week geleden waren alle vogels toch gereserveerd of heeft Hans deze mensen eerder een keus laten maken dan mij, die een vogel al een maand gelden had gereserveerd?) Goed, dacht ik laat me Kiko maar zien. De vogel zat in de huiskamer met noeg één besproken broertje, en tam was hij zeker. Weer was er geen Grace te bekennen.

We hebben de vogel meegenomen en thuis gekomen een paar dagen later, heb ik de vogel eens goed bekeken. Kiko miste de vier middelste staartveren. Ik dacht dat dit geen probleem hoefde te zijn, dit zal wel weer aangroeien. Kiko begon aan ons te wennen en wij aan hem, het is een lieve vogel waar we aan gehecht raakten. Zijn staart groeiden aan en na acht weken bleek dat deze middelste veren een kwartslag gedraaid waren!!!! De staart was dus misvormd. Het vliegen gaat Kiko, door de kromme staart ook maar zeer moeizaam af. Dit zal Hans dus geweten hebben, na onderzoek bleek dat hij de foute veren gewoon uitgetrokken had om de misvorming niet op te laten vallen. Nou kon ik natuurlijk reclameren, maar inmiddels waren we zo gehecht aan Kiko dat we het voor lief namen. Kloppen doet het natuurlijk niet want het had verteld moeten worden. Ik denk dat Hans dit echter niet gedaan hebt, want dan zou hij nooit 125 euro vangen voor een misvormde vogel!

We hebben Kiko nu een jaar en beleven veel lol aan de vogel. Zelfs zoveel lol dat ik dit soort vogels zelf ben gaan kweken. Ik heb in dit jaar heel veel info gezocht en vele boeken aangeschaft en gelezen. Naast de vier koppels Pyrrhura’s van verschillende ondersoorten, heb ik ook vele koppels Agaporniden. Ik ben lid geworden van een liefhebbersclub en ben gepassioneerd geraakt van deze vogels. Het eind is nog niet in zicht.

Nu weet ik dan ook dat Hans een mooie prater is, en dat 125 euro gewoon veel te veel geld is voor dit soort. Zeker voor een vogel met een handicap als een misvormde staart. Deze vogels worden welliswaar niet tam, aangeboden voor 60 euro (zonder misvorming). Ook zijn de vogels helemaal niet exclusief, er zijn duizenden van deze vogels in Nederland. Als het moet kan ik 10 koppels leveren binnen een week!

Hans moet ook niet vergeten dat hij vanuit een hobby handelt. Vandaar ook dat hij niet zijn naam geeft maar het onder de naam van zijn schuwe vrouw Grace handelt. Thans heeft Hans het “groter” aangepakt. Zijn site is enorm uitgebreid en verkoopt hij fabriekskooien voor belachelijk hoge prijzen. Trouwens, nu adviseert Hans een kooi van ruim 60 cm als zeer geschikt voor Pyrhurra’s. Vreemd he, voorheen nog minstens 80 cm, tja het verdienen slaat toe.

Ook is hij voer gaan verkopen per kilo, Teurlings 228 voor 3,00 euro de kilo. Nou zit bij hem vogelspeciaalzaak Siem van ’t Hart in de buurt. Hier koop je hetzelfde Teurlings 228 voer, voor 25 euro per 20 kilo. Een snelle rekensom geeft dus aan dat Hans voor dezelfde zak voer 60 euro vangt???? Ik bedoel maar.

Ik vindt dat je als leek bij babyvogels.tk zeker geen vogel moet kopen, je wordt genaaid waar je bijstaat. Het verdienen aan leken op deze wijze is niet netjes. Zoek een gerenommeerde zaak, zonder lulpraatjes en waar je de verkopers ook daadwerkelijk ziet.

Offline Loes

 • Global Moderator
 • Senior Parrot
 • *****
 • Berichten: 18979
 • Geslacht: Vrouw
 • Sjakko
Re: iemand ervaring met www.babyvogels.tk ?
« Reactie #21 Gepost op: januari 07, 2010, 10:28:08 am »
Dank je voor het delen van je ervaring met ons!  ;)

He tis natuurlijk altijd het probleem van leken die zich niet goed hebben verdiept in de materie die in zoiets trappen.. Het is duidelijk dat jij nu geen leek meer bent!!

Kristel

 • Gast
Re: iemand ervaring met www.babyvogels.tk ?
« Reactie #22 Gepost op: januari 10, 2010, 17:35:16 pm »
Hoi,

ik heb bij babyvogels 2 pyrrhura's gereserveerd. Ik ben er nog nooit geweest, heb alleen de website binnenstebuiten gekeerd en een paar keer telefonisch contact gehad met Hans. Naderhand kwam ik pas dit forum op 't spoor. Heb vooraf wel gegoogeld en vergeleken met advertenties op Marktplaats en met Dennis Papegaaien waar ik (terecht, blijkt na wat surfen op dit forum) geen goed gevoel bij had. Bij Babyvogels betaal ik misschien veel, maar heb ik wel vertrouwen in wat ik krijg. Er staan ook erg leuke reacties, foto's en filmpjes op de site van mensen die me voor gegaan zijn. Hoe het verder gaat lopen moet dus nog blijken. Ik hoop dat ik er krijg wat ik ervan verwacht.

Wat mij opviel in bovenstaande reactie was het gedeelte over Grace, die nooit te zien zou zijn. Op de website van Babyvogels is zij juist heel veel in beeld, op foto's en filmpjes. Weet niet hoe dat bij hen thuis is natuurlijk, maar ik vind het niet vreemd dat je haar niet veel gezien hebt. Ik heb wel ergens op de site gelezen dat hun adres opzettelijk niet vermeld staat, omdat ze hobbykwekers zijn, en zij privé privé willen houden. Ik kan me zo voorstellen dat men (als het adres bekend is) zonder afspraak onaangekondigd op de stoep verschijnt, om 'even te kijken of er een vogel voor hen bij zit', alsof het een dierenwinkel in een winkelcentrum is. Als het kweken van vogels je hobby is, wil het niet zeggen dat je daar op zit te wachten. Ik vind het een logische verklaring, en zet daar verder ook geen vraagtekens bij.

Qua prijzen heb ik ook gezien dat je ze elders goedkoper kunt krijgen (al heb ik ze nergens voor 60 euro gezien). Deze vogels kwamen dan wel uit een vollière, en waren niet handtam gemaakt. Dan betaal ik liever iets meer voor een vogel die al handtam is, dan dat ik maar moet afwachten wat er van komt, of je de vogel wel of niet tam kunt krijgen, zeker omdat dit mijn eerste vogels zijn. Ik kan me voorstellen dat ik bij een eventuele uitbreiding van de vogeltjes, daar anders tegenover sta. Ik ga wel nog even informeren hoe het zit met de testen op ziektes, gezien dit een punt is waar ik tot op heden totaal niet bij stil gestaan heb.

Ik hoop dat mijn ervaring met Babyvogels een goede zal zijn. Wordt vervolgd!

Groetjes, Kristel

Bolero

 • Gast
Re: iemand ervaring met www.babyvogels.tk ?
« Reactie #23 Gepost op: januari 14, 2010, 23:46:44 pm »
Beste Kristel,

Hierbij even een reactie op je bericht. Je geeft aan dat je de vogels niet voor 60 euro kon vinden.
Op dit punt bedoelde ik, zoals je kan lezen, dat Hans aangeeft dat de vogels zeer bijzonder zijn en dat hij deze vogels wilde gebruiken om er kweekkoppels mee te vormen. Hij kende geen andere kwekers welke de vogels hadden. En hierop reageer ik dat deze vogels als volierevogel (weliswaar niet tam) voor 60 euro te vinden zijn. Dus Hans kijkt niet goed of spreekt de waarheid niet! En natuurlijk als huiskamer-vogel is een tamme vogel leuker dan de voliere-vogel. Echter de prijs voor het tam maken is zeer stevig bij babyvogels.tk. Hierbij komt dat mijn vogel een misvormde staart heeft, wat dan al helemaal niet netjes is, om daar het volle pond voor te rekenen.
Hans kan op zijn site aangeven dat het tam maken veel tijd vergt, maar vergeet effe niet dat hij dit met meerdere vogels tegelijk doet en niet per stuk. Op dit moment bied hij 5 verschillende soorten babyvogels aan. Zonparkieten, verschillende soorten Valkparkieten, Pyrrhura's Agapornissen en Maisparkieten. Als je uitgaat van nestjes van 4 vogels per soort, dan zijn dit 20 babyvogels tegelijk!!!!! En dan ben ik nog voorzichtig. (hobbykweker? :seestars:)
Verder ben ik het met je eens dat als je hobbykweker bent, je niet zo snel je adres bekendmaakt. Hans kan je echter geen hobbykweker meer noemen. Ik ken geen ene hobbykweker welke een kooien-aanbod heeft welke nog groter is dan Pets-Place in het winkelcentrum Alexandrium!!!! En dan nog heftige prijzen rekent met een site die erg zakelijk is vormgegeven. Er worden zelfs lucht-reinigings apparatuur, vogelbaden en javabomen verhandeld. Je ziet toch dat je de spullen besteld via een WEBSHOP en dat je dit plaatst in een WINKELwagentje en dat je kan betalen met creditcards zoals Visa e.d. :CENS Nee, Dit is geen hobbykweker!!!

Kijk Kristel, het maakt mij niet uit waar jij je vogels koopt, ik geef alleen mijn ervaring. Wat men er dan mee doet, moet men zelf weten. Goed dat je het nagaat m.b.t. de ziekten. Ik heb nog een tip voor je:Vraag eens aan Hans of hij je een koppel levert? met andere woorden zijn er sekse-papieren bij de vogels? Zodat je weet of je een man of pop hebt? En zijn deze vogels verwant met elkaar? (broer en zus). Ik las namelijk in één van je berichten dat je er wellicht mee wilde gaan kweken. Als je een verwant koppel hebt met broer en zus, dan kun je het kweken wel vergeten, vanwege inteelt. :( Nog een tip: Vraag om de ringnummers zodat je nu al weet welke vogels er echt voor je gereserveerd zijn! Dan weet je ook zeker dat de door jou gereserveerde vogels ook echt voor jou zijn en niet zoals in mijn geval je vogels in Duitsland zitten, en jij straks afgescheept wordt.

Verder hoop ik dat je gewoon heel veel plezier van je vogels zal hebben. ;) ;) ;)  
« Laatst bewerkt op: januari 15, 2010, 01:04:54 am door Bolero »

Offline Janina

 • NOP Sponsor
 • Senior Parrot
 • *************
 • Berichten: 5923
 • Geslacht: Vrouw
Re: iemand ervaring met www.babyvogels.tk ?
« Reactie #24 Gepost op: januari 16, 2010, 10:52:39 am »
Ik vind dit ook zeker geen 'hobbykweker' nee, dat is iemand die een paar koppeltjes heeft en het echt uit liefde voor de dieren doet.
Op mijn forum is dit ook een afrader, puur voor het geld en ze zeggen: ze mogen pas weg als ze zelfstandig zijn,
maar leden bij mij konden met gemak vogeltjes van 4 weken oud meekrijgen... heel tegenstrijdig vind ik het.

Aniki

 • Gast
Re: iemand ervaring met www.babyvogels.tk ?
« Reactie #25 Gepost op: januari 25, 2010, 14:47:25 pm »
ik heb er ook geen goede ervaring mee. na een paar gerichte vragen, kwam er een heel algemeen antwoord waarin ook maar weer eens stond hoe tam ze wel niet zijn, tammer vind je ze nergens blabla en kijk maar op onze website, want daar staat alle informatie.
Mijn vragen werden genegeerd. Gelukkig heb ik via Arno een echte hobbykweker gevonden en heb teruggemaild aan deze 'Hans' dat ik geen interesse meer had en dat dat met name komt door hun gladde verkooppraatjes en het negeren van mijn vragen. Ik heb daarna nog twee mailtjes ontvangen die het doorlezen niet waard zijn. Wat een mafkees....

Maar goed, ik had beter moeten weten en op voorhand al niet moeten reageren. ze richten zich op mensen die niet gehinderd worden door enige kennis van zaken met mooie praatjes. ze houden blijkbaar niet zo van een weerwoord.

Het is in ieder geval fijn om te lezen dat we niet de enigen zijn met een negatieve ervaring...

Kristel

 • Gast
Re: iemand ervaring met www.babyvogels.tk ?
« Reactie #26 Gepost op: januari 25, 2010, 15:26:43 pm »
Hoi!

Bedankt voor jullie reacties. Helaas lees ik ze een beetje aan de late kant ;).

De vogels zijn inmiddels bij mij, vroeger dan afgesproken. Een hele hoop dingen herken ik wel uit jullie berichten, en ik kan me er voor een groot deel wel in vinden. Ook het bericht van Bolero vind ik heel begrijpelijk. Nu ik éénmaal bij Babyvogels geweest ben om mijn vogels op te halen, heb ik er ook weer een ander beeld van dan voorheen. Al had ik me het juist groter voorgesteld allemaal, het was gewoon een flatje met 3 kooitjes met pyrrhura's, en één grote papegaaienkooi waar een grotere papegaai in zat. Ik heb natuurlijk niet alles gezien, want toen ik vroeg of ik de maïs parkieten kon zien hebben ze die ergens uit een verwarmde bak gehaald, uit een andere kamer. Geen idee wat daar nog meer zat. Ik zou mijn vogels pas over 1 a 2 weken krijgen. Nu hadden ze volgens Hans echter zo veel jongen, dat ze het fijn vonden als ze wat meer tijd hadden voor het voeren van de andere vogels. Omdat ik wel wat ervaring had met het voeden van wilde vogels, kon ik ze eventueel eerder halen zei Hans. Vrijdag heb ik ze opgehaald, en ik moest ze 's ochtends en 's avonds nog bijvoeden. De vogels eten zich echter zo vol (zelf) dat ze totaal geen interesse hebben in bijvoeding, en na een paar hapjes gaan tegenspartelen. Ze zijn super levendig, dus ik heb het idee dat het wel goed zit met ze.

Nu, een paar weekjes later, vind ik wèl een hoop andere pyrrhura's op internet, voor lagere prijzen. Waarschijnlijk heb ik ook op het verkeerde moment gezocht. Mocht ik ooit willen gaan kweken (dat is puur iets wat me geweldig leuk lijkt, maar waar ik nu niet echt mee beizg ben) dan was ik inderdaad niet van plan een inteelt-collectie op te gaan zetten ;). In dat geval zou ik meerdere pyrrhura's willen hebben. Maar goed, dat hoort waarschijnlijk allemaal in een ander topic thuis.

Ik heb een hele mooie grote kooi voor ze gekocht, waar ze nu gezellig in zitten samen. De kooi is heel ruim, en ik zou er best nog een paar pyrrhura'tjes bij willen (of maïsparkieten) maar was niet van plan ze weer bij Babyvogels te halen. Wel zei Hans bij babyvogels dat ik het binnen 3 maanden moest doen, als ik er nog vogels bij wilde plaatsen, en dat ik beter voor 4 vogels kon gaan (totaal) dan voor 3. Iemand hier wat aan toe te voegen?

Groetjes! Kristel

p.s. foto's volgen, camera niet bij de hand op het moment...

annet

 • Gast
Re: iemand ervaring met www.babyvogels.tk ?
« Reactie #27 Gepost op: juni 19, 2010, 18:36:28 pm »
Beste Kristel ,

Als eerste Kindermans is een goede arts heeft zelf ook verschillende papegaaien.

Ten tweede drie is inderdaad beter dan vier vogels , maar dan wel zeker weten dat het 2 om 2 is.

Weet zelf wat het is om vogels met de hand op te voeden. Dan wel op een rustige manier.
Wil je het goed doen dan ben je met 20 vogels gewoon 2 uur bezig. Dat in het begin maal 4 keer , ben je er 8 uur mee bezig. Dan nog de kleintjes aandacht geven. Je bent gewoon 10 tot 11  uur per dag minimaal met je vogels bezig.
Dan nog alles zelf fokken in een klein flatje , onmogelijk qua ruimte.


Offline 180sonic

 • Global Moderator
 • Senior Parrot
 • *****
 • Berichten: 11050
 • Geslacht: Vrouw
 • ~ Cor & Lucky ~
Re: iemand ervaring met www.babyvogels.tk ?
« Reactie #28 Gepost op: juni 19, 2010, 20:35:12 pm »
ben bang dat dit niet gelezen wordt hoor.. Februari 26, 2010 laatst actief..

Offline Daisy

 • Net geringd
 • *****
 • Berichten: 199
 • Geslacht: Vrouw
Re: iemand ervaring met www.babyvogels.tk ?
« Reactie #29 Gepost op: juni 20, 2010, 01:20:33 am »
 :CENS :nailbiting:
zo te lezen zijn die dus ook niet goed bezig.
Ik heb ook al eens op hun site gekeken omdat ik op zoek was naar een pop
Gevraagd hoeveel een pyrrhura hypoxantha kostte en of die ook getest kon worden op geslacht.
Nou de vogel kostte 175 en dan heb je het geslachtstesten er nog niet eens bij van 19,-
Dat was me te duur en heb nog niet eens op het mailtje gereageerd.
Ook omdat het een raar mailtje was die me ook verwees naar de info op de site
en ook omdat ik me bedacht en voor een natuurbroed vogel ben gaan kijken ;)
Veeeel beter :a036:

dus babyvogels.tk staat vanaf nu ook bij mij op de afraderslijst, als mensen er ooit naar vragen