Vogels zonder Krommesnavel > Europese Cultuurvogels

Ino kauw

(1/4) > >>

Riboet:
Tijdens mijn postroute vanmorgen werd mijn aandacht getrokken door een vogel op de dijk. De kleuren van zo´n verwildere postduif zo´n bruinwitte. Grote witte snavel. Maar de vogel had de bouw niet van een duif, dus ik geprobeerd wat dichterbij te komen. Nou het was dus een kauw. De bouw van de kauw maar vooral ook het geluid van een kauw  ;). Alleen hij was dus niet zwart grijs, maar vuilwit, beetje bruinig dus. En hij had opvallend blauwe ogen.

Het was dus geen albino (rode ogen), want de vogel had wel degelijk pigment, maar het was minder of, zoals dat in de hondenfokkerij ook wel heet, verdund. Ik zou bijna zeggen een Cremeino kauw.

Ik hoop hem of haar nog eens tegen te komen als ik mijn camera bij me heb. Het is echt een fraaie verschijning en ik ben eigenlijk verbaasd dat hij volwassen is geworden met die opvallende kleur. Heb via google begrepen dat de ouders zulke rare wittige jongen namelijk meestal verstoten.

arnootje:
Ben benieuwd hoe dat eruit gezien zou moeten hebben, heb wel eens een kauw gezien met wat witte pennen maar daar bleef het wel bij. waren er verders geen andere kauwen bij, want kauwen zijn hele sociale beesten die echt een groep of partner om zich heen hebben.

Succes met je fototoestel :thumsup:

cosch:
Bijzonder zeg!

Pim:
whoow das apart ;)

Riboet:

--- Citaat van: arnootje op maart 14, 2008, 19:57:12 pm ---Ben benieuwd hoe dat eruit gezien zou moeten hebben, heb wel eens een kauw gezien met wat witte pennen maar daar bleef het wel bij. waren er verders geen andere kauwen bij, want kauwen zijn hele sociale beesten die echt een groep of partner om zich heen hebben.

--- Einde van citaat ---

Hier waren wel andere, normale, kauwen bij (en duiven  :) :), maar dan van die blauwe  ;D) en ze deden hem of haar niets.

Die bonte kraaien en kauwen zie ik ook wel eens, heeft geloof ik ook te maken met veel te eenzijdig voedsel, of een wond. Dan kleuren de eerste pennen ook wit, later kunnen dat weer gewone zwarte zijn.

Maar dit was echt een opvallende verschijning. Zal voortaan het fototoestel meenemen als ik op pad ga  :).

Navigatie

[0] Berichtenindex

[#] Volgende pagina

Naar de volledige versie