Ara Forum > Gedrag en Verzorging

ik ga morge naar dieca

(1/13) > >>

Marian:
nou morgen is het zover dan ga ik met coco chanel naar dieca voor een gedragsconsult  :thumsup: ik ben benieuwd hoe het gaat ik hoop dat het helpt.  :CENS in het begint toen zijn oude kooi er nog stond vertoonde hij heel veel schreeuwgedrag  :o ik had geen oren meer over  :seestars: en was de wanhoop nabij  :cry: nou toen heeft rich de voorkant van coco zijn speelplaats dichtgemaakt en kan natuurlijk ook weer open als wij er zijn  ;) nou dat scheelt een dag en een nacht want hij heeft nu gewoon zijn schreeuwkwartiertje zeg maar  ;D en voor de rest babbelt en speelt ie er op los  ;) dat is in ieder geval een groot probleem minder  :thumsup: maar voor de rest is het best wel een ramp  :( hij stapt wel bij rich op maar gaat wel steeds meer gericht bijten plaats uitproberen. ik moet eerlijk zeggen dat ik me er nog geneens aan waag als hij in de kooi zit  :CENS wel als hij bij rich zit dan stapt ie bij me op maar ben ik wel op mijn hoede want onverwachts haalt ie uit  :o zijn eten pakt hij wel normaal aan en roept ie coco lekker  :hart: hij heeft het ook onwijs naar zijn zin want hij speelt  en kwekt er een stuk op los. ik dacht eerst dat het aan mij lag dat ie niet echt handteerbaar was maar antonia bevestigde gister ook dat dit niet is wat je verwacht met een tamme vogel  :( en dat we er nog een hele kluif aan krijgen  :o ik ga er van alles aan om er meee te werken maar ik hoop wel dat het goed komt  :( kijk voor misverstanden te voorkomen hij hoeft van mij niet in mijn armen te liggen en knuffelen noem maar op. maar ik wil wel dat ie handteerbaar wordt want ik heb geen vogel voor de sier zo van dat staat mooi in de huiskamer. en als er wat zou zijn dat je bv naar de dierenarts moet moet je hem toch kunnen pakken  ;)  krijg nu eerlijk toch een beetje spijt dat ik geen kuiken heb genomen omdat ik die dan zelf had opgevoed en bij zijn begin ik er nu pas mee. moet wel zeggen dat ik al een heleboel gedrag heb weten te verhelpen dat dan weer wel . die mensen hebben gewoon niet veel met hem gedaan ze zijn wel heel goed voor hem hoor willen alleen maar het beste dus houden heel veel van hem. maar je hoeft hem niet over zijn kop of ergens anders te kroelen dan krijg je echt een behoorlijke knouw niet te zuinig  :o nou moren dus een rit van twee uur en een kwartier ongeveer :seestars: en dan nog terug pffffff en dan nog minimaal twee uur bij dica :seestars: nou verder verslag doe ik morge maar het beste van hopen ;)

Antonia:
Heel veel succes morgen  :-*

Ik weet/ heb gezien dat jullie er alles voor over hebben om het een ara
te laten worden met sociaal gedrag.
Uitproberen zal ie altijd blijven doen maar ik heb idd ook het idee dat dit
iets meer is dan uitproberen, hij heeft ws al eens zijn zin gekregen met dit gedrag.

Ik geloof ook best dat de vorige eigenaren goed voor hem waren, alleen
zijn ze vergeten dat je een vogel ook moet opvoeden.
 

Marian:
ik ben wel blij dat jij er was gister om ook een mening te geven  ;) ik was er echt heel onzeker door geworden en dacht dat het echt alleen aan mij lag en voelde me er echt heel schuldig over  :( en heb in het begin wel een traantje gelate  :cry: ik zag mijn grote droom in duigen vallen  :( maar we gaan er gewoon voor en er is wel een hoop gedrag minder geworden dus maar hopen dat sjaak ons kan helpen  ;) was trouwens wel onwijs gezelli gister en heel lief dat ik je bench mag lenen voor coco  :-* 

Steph:
Heel veel succes bij Dieca. Ik vind het goed dat je zulke initiatieven neemt om toch te blijven proberen er een goed opgevoede gaai van te maken. Toppie!

Marian:
dank je wel  :-* ik ben er wel heel onzeker door geworden maar ik vindt dat ik teminste alles uit de kast moet halen om hem een kans te geven  ;) dus we gaan er gewoon tege aan en hopen dat dat beloont wordt  :dance:

Navigatie

[0] Berichtenindex

[#] Volgende pagina

Naar de volledige versie