Ara Forum > Gedrag en Verzorging

de blauw gele

(1/3) > >>

michiel1981:
Zo, opzich gaat alles prima met de ara maar heb beetje het gevoel dat hij iets te verwend is kwa aandacht en het liefst 24 uur aan me vast zit. Hij maakt erg veel zachte geluidjes die uiteindelijk eindigen in een flinke korte schreeuw als poging mijn aandacht te krijgen maar uiteraard negeer ik alles volledig en ga pas naar hem toe als die rustig zit. Probleem is echt zodra ik hem aandacht geef hij direct weer terugvalt in zijn oude gedrag wanneer ik hem 5 min tot 45 min kroel en stop en dan duurt het weer even duurt voordat ie rustig is. Wat ik ook raar vind is dat ie nog steeds die geluidjes maakt als die bij me zit of is dit normaal voor leeftijd van 9 maanden?

Antonia:
Het is eigenlijk nog een baby  ;)
Een ara vraagt veel aandacht, en heeft het ook nodig.
Natuurlijk moet hij ook leren zelf te spelen. Je moet hem
leren kennen (lezen), zodat je straks precies weet hoe je
op welkmoment moet reageren

michiel1981:
Ja wil hem niet teveel verwennen want dan krijg ik daar later problemen mee. Wel gisteravond meegenomen in de auto ging die mooi op me schouder zitten en ging perfect. Even bij me ouders geweest 1 uurtje stil op me arm gezeten zonder problemen dus dat was mooi.
Maar dat ie veel van die kleine mini schreeuwtjes doet (zo noem ik ze maar die geluidjes) is dus normaal?

Antonia:
Ik denk het wel, maar er zijn zoveel geluidjes voor verschillende behoeftes,
dus je zal even uit moeten zoeken wat het is. Het zou evengoed kunnen
zijn dat ie behoefte heeft aan eten (pap).
Krijgt ie bijv nog een papvoeding in de avond ofzo ? Wat is het eetparoon ?
Zorg ervoor dat ie vetrijke voeding krijgt, dus voldoende diverse noten.

michiel1981:
Hij krijgt al sinds 16de week geen pap meer ofzo geloof ik. Hij komt trouwens bij lorreco vandaan zag ik op de koopovereenkomst die de vorige eigenaar erbij had gegeven  :thumsup:
Ik heb wat voer meegekregen die hun nog hadden zaad met pellets maar kan er niet veel noten in ontdekken. Ik heb gister bij vogeljungle 10kg Ara Natural Balance besteld dat wil ik als ze nieuwe voeding gaan gebruiken (Deze mengeling bevat meer dan 50% noten, groente en unieke fruitsoorten zoals guave, die in hun natuurlijke leefomgeveing voorkomen.) aangevuld met pellets (weet ff merk niet maar aanbevolen door lorreco)
De laatste dagen heb ik regelmatig walnoten gegeven en getracht appel en mango te voeren maar met fruit doet hij erg pietluttig en is denk ik nieuw voor hem. (walnoten lust ie wel pap van)
Heb ook wat Cedernoten beteld die ik wil gaan gebruiken om te belonen e.d.  :-[
Hij weegt trouwens ong 960 gram

Navigatie

[0] Berichtenindex

[#] Volgende pagina

Naar de volledige versie