Kaketoe Forum > Gedrag en Verzorging

Schreeuwen en van de kooi afspringen

(1/11) > >>

Loes:
Een vrouwke hier in het dorp sprak me net aan (zij stond achter de kassa in een boekwinkel en ik met een lange rij achter mij, dus gauw tel.nrs. uitgewisseld) over haar witkuif. Ik ken haar al langer van babbeltjes over onze gaaien en volgens mij heeft ze deze al jaren. Nu doet het volgende probleem zich voor: Haar man is bang voor de witkuif omdat hij hem een paar keer flink gebeten heeft. Als zij alleen is met de vogel is er niet veel aan de hand, dan springt hij alleen maar heel soms van de kooi waarop ze hem in een strafkooi oid doet en dan is het over. Maar als de man thuis is, schreeuwt hij ontzettend en springt constant van de kooi af! Iemand een advies? Het probleem is natuurlijk dat de man bang is voor de vogel en dat deze dat heel goed weet!! Ljjkt me iets van machtsvertoon. Ik vind het heel lastig moet ik zeggen!!! Dat gedrag negeren is natuurlijk makkelijker gezegd dan gedaan (schreeuwen van een kaketoe is een drama he?). De man is bang en dat is natuurlijk ook niet makkelijk te doorbreken..

Binkieboertje:
Oei dat is inderdaad lastig :o En idd een kaketoe laten schreeuwen is geen optie... Binkie laten schreeuwen bezorgt mij al een halve oorbeschadiging :)
Is een plantenspuit geen idee? Veel vogels leren het daar snel mee af, maar je moet ook weer uitkijken dat ie het juist niet als een beloning gaat zien al vind ie het lekker..

Loes:
Ik vind een plantenspuit als straf helemaal niks en ik heb het vermoeden dat deze vogels dit ook gewend zijn juist als verwennen zeg maar...

ka1987:
uhm mijn eerst ingeving..

Wieken.
en zodra hij van de kooi afspringt terug zetten.. zonder contact te maken.. negeren.
kooi op een plek zetten dat hij niet zomaar op de man kan springen ..
strafkooi weg! helpt niet!

een papegaai straffen heeft in mijn ogen niet veel zin.. want vaak begrijpen ze de straf niet.
negeren is ee hele moeilijke maar helpt wel.
doppen in de oren en negatief gedrag niet beantwoorden.

jij ben de baas niet de vogel!
als ist een kaketoe dan nog!

Loes:
Volgens mij zijn al haar gaaien gewiekt..
Dat een strafkooi/bak niet helpt ben ik niet met je eens.. In veel gevallen helpt het wel degelijk.. Ze begrijpen straf niet maar associeren wel heel goed en weten ook heel goed wat ze fijn en niet fijn vinden..
De oordoppen zijn een goed idee, maar houden lang niet al het lawaai tegen ben ik bang.. ik weet ook niet wat ze al geprobeerd hebben, kon het gesprek dus niet verder voeren!!

Navigatie

[0] Berichtenindex

[#] Volgende pagina

Naar de volledige versie