Ara Forum > Al het overige!

mini ara en edel?

(1/6) > >>

yingski:
Wie heeft een mini ara (ara nobilis of maracana) en kan mij vertellen als het goed zou kunnen gaan met mijn edelpapegaai?
Ik heb een edel man en zou graag een comrade voor hem willen hebben. Hij kan vliegen dus ze zou samen kunnen vliegen. Ik had eerste gedacht aan een pyrrhura maar dat word geen goeie combi. Kenissen van mij hebben slecht ervaring met die combinatie (dood pyrrhura!) dus ben ik weer gaan lezen en zoeken en kwam met een poicephalus, maar die trekken mij niet zo. Dus nu dacht ik misschien is een mini ara iets. Ik heb wel een film gezien van een mini ara die samen vliegt met een edel man en dat gaat zo te zien goed. Ze zijn ook bijna hetzelfde qua lichaams maat (mij edel is byzonder klein). Ik hoor graag van jullie.

groeten,
Ying

Antonia:
Ik heb twee maracana's.
Zelfs die twee hebben er een poos over gedaan om elkaar te accepteren, en nog zijn
ze vaak fel tegen elkaar.
Of het maatjes worden is altijd afwachten
Ik ken een edel die dikke maatjes is met een zonparkiet, maar evengoed klikt het niet.
Daar moet je rekening mee houden, dat je iig aparte kooien hebt en ze niet dwingt.
Wel zou je ze buiten de kooi zo vaak mogelijk bij elkaar kunnen zetten op een speelboom
of iets.

yingski:
Ja natuurlijk gaan ze niet samen in een kooi. Trouwens Merlin gebruikt zijn kooi bijna nooit, hij is vrij de hele dag. Ik weet ook wel dat het erg afwachten is maar wil weten wat heeft de beste kans op success. Door dat Merlin's situatie niet typisch is (hij is 5 dagen in de week op de sports school en gaat echt overal mee) hoop ik dat hij meer open zou zijn voor een andere.
Trouwens 2 maracana's, dat is echt te leuk  :thumsup:

Loes:
Waarom probeer je dat ook niet dan? Een pop bij je man?

Binkieboertje:
Denk niet echt dat een bepaald soort goed bij jouw edel past.. Ik bedoel, elke vogel is anders, tuurlijk is de ene soort drukker, speelser enz, maar denk niet dat je dat van te voren kan zeggen ;)

Navigatie

[0] Berichtenindex

[#] Volgende pagina

Naar de volledige versie