Vogels zonder Krommesnavel > Kanarie's

kanarie's voor de eerste keer eitjes

(1/2) > >>

Uittenbogaard:
Wij hebben kanarie's en ze hebben nu voor de eerste keer eitjes gelegd en ze zijn al uitgekomen.
maar de jongen zijn nu ongeveer 2 weken oud en ik heb gehoord dat je ze moet ringen.
dus hoe/waar moet je die ringen kopen? en op welke leeftijd precies?(we hebben ook zebravinken en die hebben alleen eitjes en heb je daar ook nog andere ringen voor nodig?)

mvg Erik en Wiggert Uittenbogaard

Loes:
Kanaries ringen is tussen de 7 en 9 dagen, las ik.. Ringen moet je meestal van te voren bestellen bij een vogelbond (Nbvv bijvoorbeeld) ;)

En hier is een site over ringen van zebravinken: http://users.telenet.be/jos.dottermans1/ringen.htm

Uittenbogaard:
maar moet je ze ringen of mag je ze ringen?

Loes:
Het móet natuurlijk nooit, het mag. Als je een echte kweker bent zal je ze altijd ringen, denk ik. Ik heb er niet zoveel verstand van hoor, misschien dat er nog meer mensen reageren ;) Het is hier ook meer een kromsnavelforum en we krijgen niet echt veel met kanaries te maken ;)

smie:
Op de ringen staat een jaartal zo kan iedereen zien van welk jaar de vogel is verplicht is ringen nog niet maar wel steeds meer zaken waar je ze naartoe kan brengen en andere kwekers kopen bijna niet meer zonder ring. Je zie aan een vogel niet hoe oud hij is als je als kweker vers bloed voor je lijnen zoek kan je bij een ongeringde opgeschept komen te zitten met een oude vogel die niets meer doet daarvoor zijn de ringen. ;)

Navigatie

[0] Berichtenindex

[#] Volgende pagina

Naar de volledige versie