Kaketoe Forum > Gedrag en Verzorging

Sterkte lief Roosje!

(1/6) > >>

Steffie:
Al een tijdje ben ik lid van het forum, ik kijk elke dag wel even op het forum (kwam er alleen net achter dat ik niet aangemeld was, dacht dat ik voor altijd ingelogd was  :-[ ).
Verder ben ik niet zo'n actieve schrijfster, ik lees vooral. Nu heb ik een naar verhaal over onze rosé Roosje en vind ik het toch wel fijn om het een keer van me af te schrijven; te delen met andere vogelliefhebbers, misschien hebben jullie nog tips.


Roosje is een rosé kaketoe van ongeveer 15 jaar oud, ze woont al zo goed als heel mijn hele leven bij ons, ze was net zelfstandig toen ze bij ons kwam wonen.
Ze hoort dus echt helemaal bij het gezin het is echt een schat van een vogel.
Wij hebben een tuinvolière en vanochtend vloog er een roofvogel op de volière af, de vogels in de tuin schrokken hier natuurlijk heel erg van. Er is met een hele harde knal een senegal tortel tegen de ruit gevlogen (het is nog afwachten of de tortel 't wel red  :cry: ), waarschijnlijk is Roosje hier heel erg van geschrokken en is ze van haar stok gevallen.
 
Ongeveer een uur na de roofvogel  zag mijn vader dat haar vleugel heer raar stond. Er zat een bult op haar rug en een van haar vleugeltjes hing er maar raar bij.
Onze eerste gedachte was dat het vleugeltje uit de kom was. Uiteindelijk hadden we besloten om naar de dieren(vogel)arts Tony Oranje te bellen, we hadden vaker erg goede verhalen over hem gehoort. Eerst hadden we het over een afspraak voor morgenochtend, maar het is natuurlijk fijner om dezelfde dag nog even langs te gaan. Dus om ongeveer half zeven waren we in Zelhem. Roosje zat naast me in de auto en deed de hele weg door de telefoon na, wat ze al een tijd niet meer gedaan had. Ik heb haar nog even lekker door de tralies van de bench kunnen kroelen en gerust kunnen stellen en toen waren we bij de vogelarts.
We kwamen echt preciés op het goede moment; er was niemand in de wachtkamer en we waren dus meteen aan de beurt, terwijl het er al snel drukker werd. De vogelarts zag het al meteen en Roosje moest even onder narcose voor een foto.  Wij dachten dat het vleugeltje uit de kom was, aan een gebroken vleugeltje hadden we wel even gedacht, maar we dachten eerder dat het vleugeltje uit de kom was.
Het bleek dus toch gebroken te zijn, op de foto zag je dat het hele bot er  naast stond en nog erger... op de foto was een grote tumor zichtbaar. Waarschijnlijk was het bot kwetsbaarder door de druk van de tumor en is het daarom gebroken met een verkeerde beweging. Tony Oranje zei dat het toch maar beter is dat we vandaag langs zijn gekomen. Hij vertelde ons ook dat het niet raar is dat we de tumor niet eerder gevoeld hebben (zien kon sowieso niet voor de breuk er was).
We hopen zo dat het helemaal goed komt met ons Roosje en dat de tumor goedaardig is. Het is echt schrikken... morgenochtend wordt ze geopereerd. We kunnen tussen 12 en 13 uur bellen om te vragen hoe de operatie is gegaan. Haar vleugeltjes worden aan elkaar gespalkt en ze moet sowieso het weekend bij de vogelarts blijven. Als alles goed is mag ze volgende week weer naar huis.   


Sterkte morgen lief Roosje!  :cry:  :hart:

Loes:
Wow dat is schrikken zeg, die arme Roosje..  :(  Maar gelukkig gaat er nu wat aan gedaan worden en we duimen allemaal dat alles goedkomt!!!!  :thumsup:

lady:
is echt schrikken, hier word ook,geduimd op een positieve afloop

mooie roseé  :hart:

Pascal:
Pffff wat een verhaal Steffie.

Duimen zullen hier morgen draaien en ik wens jullie heel veel sterkte met het wachten tot je kunt bellen.

Ik hoop dat Roosje snel weer de oude is.

Bert:
Da,s best schrikken meid .
Hoop dat alles weer goed komt en dat Roosje weer snel helemaal beter zal zijn . :-*

Navigatie

[0] Berichtenindex

[#] Volgende pagina

Naar de volledige versie