Dwergpapegaaien Forum > Al het overige!

Pipo de Agapornis Lilianae

(1/13) > >>

Steffie:
Daar is 'ie dan, de agapornis lilianae! Wat een prachtig beestje, en zooo klein en schattig  :hart:
Pipo heet hij uiteindelijk, 't is echt net een clowntje!

Een overbuurman uit de straat blijkt een internationale topkweker te zijn met de lilianaes. Hij is bij onze volières komen kijken, en wij zijn ook bij hem (hij kweekt zijn vogels bij en samen met zijn vader) langs geweest. Ik heb nog maar zelden zoveel topvogels bij elkaar gezien. Stuk voor stuk gezond en allemaal even mooi. Mijn vader, die toch echt meer met tropen heeft, was zelfs zeer onder de indruk.
Er zat een kleintje met kromme teentjes, dit is in het nestkastje tijdens het ringen gebeurd. Erg zonde, want anders was het een goede vogel geweest om mee verder te gaan. Zijn vraag aan mij was of ik hem wilde hebben. Ik was natuurlijk meteen enthousiast en mijn vader vond het eigenlijk direct al goed. Eenmaal weer thuis mijn moeder overgehaald en daar zit Pipo dan nu sinds gistermiddag in zijn kooi.

De 12,5 cm kleine agapornis lilianae lijkt veel op andere agapornissen, alleen is de lilianae veel zeldzamer. De houding is heel fier en zijn bouw is een stuk fijner. Ook zijn de kleuren net iets anders. Persoonlijk vind ik het een hele mooie vogel. De lilianae is op jonge leeftijd stressgevoelig, ik laat Pipo daarom eerst even goed wennen aan zijn kooi. Ik begin pas met tam maken op het moment dat het goed voelt.

Voordat ik Pipo in zijn kooi losliet heb ik hem gekortwiekt, ik heb vrolijk tegen hem gepraat en tot mijn verbazing beet hij helemaal niet. Wat mij verder is opgevallen, is dat Pipo helemaal geen schuwe vogel is; echt tam is hij niet, maar schuw absoluut niet.
Het duurde wel even voordat hij zijn eten en drinken vond, ik heb daarom meerdere bakjes opgehangen en gelukkig heeft hij zijn eten en drinken gevonden. Pipo lijkt nog wel onder de indruk van de reis en de veranderingen, hij eet en drinkt af en toe wat en gaat daarna weer lekker pitten. Ik geef hem groot gelijk hoor  ;)

Dit is lieve Pipo  :hart:

Betty:
oooooooooooh wat een mooitje  :hart: :hart: :hart:

Bert:
Ziet er hartstikke goed uit . :thumsup:

sandra:
 :hart: lief!

ecyoj:
mooi beesie

Navigatie

[0] Berichtenindex

[#] Volgende pagina

Naar de volledige versie