Auteur Topic: tip voormorgen  (gelezen 1193 keer)

Offline kroon

  • rose'land
  • Aangepikt eitje
  • ***
  • Berichten: 35
  • rose'land
tip voormorgen
« Gepost op: november 17, 2012, 17:53:47 pm »
18 November .

Papegaaien en parkieten dag in Den Haag

12.00 - 17.00 uur

VOOR IEDEREEN GRATIS TOEGANKELIJK

De dag staat in teken van het 

PDD Research Fonds

www.pddfonds.com

 

 

Lezing programma van 14.00 tot 16.30 uur

14.00 uur tot 14.30 uur    Iris Molenaar: Gedragsherkenning

14.45 uur tot 15.15 uur    PapegaaienWelzijn: Houden van Papegaaien

15.25 uur tot 16.00 uur    Marian Mensink: Gebeurtenissen in de praktijk en een korte PDD/ABV (kliermaagdilatatie door virus veroorzaakt) update.

 

 

 

Informatie over de Lezingen :

 

Iris Molenaar-Buswijller:

Zij is ruim 11 jaar eigenaar van "Bumo" dierengedragsbegeleiding. Tevens is zij werkzaam als (gediplomeerd) Tinley gedragstherapeut voor honden en papegaaien.

Voorlichting is één van de belangrijkste voorbereiding wanneer er een dier aangeschaft gaat worden. Ongeacht het soort, geslacht en/of leeftijd van het dier. Om een dier te kunnen geven wat hij/zij nodig heeft is het niet alleen van groot belang te weten wat de behoeftes zijn, maar ook hoe ze communiceren. Wanneer wij als mens weten hoe een papegaai communiceert (voordat we deze aanschaffen) kunnen we hem/haar ook beter begrijpen en situaties beïnvloeden door ongewenst gedrag te kunnen voorkomen en gewenst gedrag te stimuleren. Het wordt daardoor een veel leuker leven samen met uw nieuwe dierenvriendje.

 

Met haar lezing wil zij voor iedereen een tipje van de sluier oplichten over het leren herkennen van papegaaien gedrag. Tijdens het symposium zal zij ingaan op conditionering vormen, geluiden, lichaamstaal (verenkleed, staart, poten, vleugels etc), gedrag en niet te vergeten de betekenis van de ogen. Omdat zij niet alles kan vertellen vanwege de beschikbare tijd, zal zij in december een lezing geven over papegaaien gedrag naar aanleiding van het symposium. Kijk voor meer informatie ook op haar website’s. Daar zal binnenkort meer informatie m.b.t. gedrag en het symposium vermeld worden. Zij hoopt u allen zondag 18 november in Den Haag te mogen verwelkomen.

Iris Molenaar-Buswijller © www.bumo.nu   http://gedragsproblemenbijpapegaaien.nl

 

PapegaaienWelzijn.

Ik ben Bianca Haverhals, voorzitter van Stichting PapegaaienWelzijn.

Onze stichting is pas sinds 27 maart 2012 officieel opgericht, maar wel is het zo dat we al sinds 2010 actief zijn in papegaaienland.

PapegaaienWelzijn is opgericht met het doel voorlichting te geven aan iedereen die een papegaai heeft, er een zou willen aanschaffen of ieder ander die het leuk vindt iets over papegaaien te leren.

 

Daarnaast hebben we ook een aan Tinley afgestudeerde gedragstherapeut in ons midden, die inmiddels al vele eigenaren geholpen heeft met het ongewenste gedrag van hun papegaai. Ook dit is een van onze doelen, want wanneer we baas en gaai thuis al kunnen helpen, voorkomen we dat de papegaai in de opvang beland en zo een leven krijgt van “huishoppen”.

 

Op de Vogelkelderdag willen we u meenemen in het leven van een papegaai in de huiskamer. Hoe u hier, voor uzelf en uw papegaai, een zo leuk, gezellig en gezond mogelijke tijd van kunt maken. We hebben het over het houden, opvoeden en de gezondheid van en het spelen met uw papegaaienvriend.  © Bianca

 

 

Marian Mensink:

Na 13 jaar in Diergaarde Blijdorp gewerkt te hebben als dierenarts houdt zij zich nog steeds alleen bezig met vogels en bijzondere dieren. Zij werkt ook in Dierenkliniek de Vogelkelder die onderdeel uitmaakt van Veterinair Centrum Honselersdijk. Een fantastische uitdaging waarbij zij gebruik maakt van haar opgedane kennis en ervaring die duidelijk in een behoefte voorziet.

 

Inmiddels is zij ook al weer vier jaar verbonden aan het NOIVBD, het Nederlands Onderzoeks Instituut voor Vogels en Bijzondere Dieren waarvan professor Gerry Dorrestein directeur is. Daar verricht zij met name veel secties op kromsnavels maar ook op andere dieren. Dit onder andere om meer te weten te komen over problemen die bij dieren spelen en zo hopelijk door meer inzicht deze in de toekomst te kunnen bestrijden of vermijden.

 

Vogels met het beeld kliermaagdilatatie komt zij daarbij helaas vaak tegen. Een ander onderdeel van het onderzoeksinstituut is het Moleculair Laboratorium waar testen op PDD/ Avian Borna Virus worden gedaan. De ontwikkelingen en resultaten op dit gebied zijn vaak onderwerp van gesprek.  Op 18 november wil zij daar graag wat over vertellen.Sinds december vorig jaar werkt zij ook voor de stichting N.O.P., het papegaaienopvangcentrum in Veldhoven. Naast gebeurtenissen uit de praktijk in Den Haag zal zij ook hier wat over vertellen.

 

16.15 uur Trekking loterij PDD  De hoofdprijs (prijzen) wordt geschonken door o.a  Avonturia de Vogelkelder. De opbrengsten van deze dag zullen ten goede komen aan het PDD Research Fonds. Op de site www.birdsymposium.nl zullen we u op de hoogte houden van deze dag.