Parkieten Forum > Huisvesting en Voeding

Mag ik stoppen met pap geven?

(1/2) > >>

lovebird:
Hoi allemaal,

Even een vraagje, onze kleine pyrrhura, 8 weken, wil z'n pap niet meer eten. Hij weigert elke papvoeding, speelt er alleen mee. En zodra hij weer in de kooi zit smikkelt hij meteen van z'n zaadjes en het eivoer. Met de pellets speelt hij vooral. Hij knabbelt er wel een beetje aan, maar daar is alles mee gezegd. Hij eet ook fijne stukjes appel. Ik heb ookmgezien dat hij water drinkt. Hij is nog erg levendig, hij speelt de hele dag. Hij is ok nog zo goed als niet afgevallen. Maar mag er al gestopt worden met de pap?

Nog een vraagje, onze amigo luistert al goed naar op en af commando, we oefenen elke dag. Maar hij probeert steeds weer op je hoofd op schouder te zitten. Dit vinden we niet echt n goed idee. Hoe maak je hem dat duidelijk? Dat hij op je arm, hand of knie mag zitten, maar niet optie schouder. Hij laat zich er wel makkelijk vanaf halen door het op commando, maar hij wil gelijkdaarna terug.....de deugniet....

Betty:
Je moet ook stimuleren om gewoon zijn eigen eten te eten,

Als hij gaat zitten waar niet mag weghalen en resoluut NEE zeggen.

Ineke:
Ik zeg tegen Rikkie ook LAAG als hij op mijn schouder zit. Soms loopt hij dan zelf al omlaag. Maar soms zet ik hem 20 x achtereen omlaag ;)

Loes:
Koosje zit juist heel graag op mijn schouder (Amigo dus ook) en ik heb het altijd toegelaten. Ook landt hij vaak op mijn hoofd (waar ik hem wel afhaal ivm poep in mijn haar). Op mijn schouder, dicht tegen mijn hals en haar (vindt ie heerlijk!) gaat hij eigenlijk nooit poepen dus ik vind het heel gezellig!
Ik zou zeggen stop met de pap als hij er geen zin in heeft ;)

lovebird:
Bedankt voor jullie reacties! Ik laat de pap maar zitten, hij wil het echt niet meer. En hij eet goed, dus zal ik er maar op vertrouwen dat het goed komt. Hij doet het al zo goed!

Als Amigo de kans krijgt zit ie het liefst op onze schouder. hij komt eerst op mn hand zitten (met op commando) en rent dan als een gek richting mn schouder. Als ik mijn haar los heb, dan probeert ie zich daarin te nestelen, tegen mn nek aan. Maar ik heb liever dat ik hem kan zien, dat hij op mn arm ofzo zit. Ik weet gewoon niet of hij toch een x in je oor gaat bijten, of in je gezicht.  Ik zal eens gaan oefenen met NEE zeggen als ik iets niet wil. Dat doe je met alles bij negatief gedrag? Of moet je dat juist negeren, zodat er geen lol aan is?

Navigatie

[0] Berichtenindex

[#] Volgende pagina

Naar de volledige versie