Auteur Topic: Pyrrhura Jack  (gelezen 2660 keer)

Offline LindaKlink

 • Aangepikt eitje
 • ***
 • Berichten: 29
 • Geslacht: Vrouw
Pyrrhura Jack
« Gepost op: augustus 19, 2013, 21:28:46 pm »
Na altijd grasjes in huis te hebben gehad, werd het na de dood van Pieter (12 jaar) tijd voor een nieuwe kromsnavel in huis. Na veel zoeken, lezen en vragen viel de keuze op een Pyrrhura. Vervolgens weer net zoveel zoeken, lezen en vragen bij de zoektocht naar een kweker. Uiteindelijk viel ons oog op een hobbykweker in Den Bosch die een nestje had. De vogeltjes waren helemaal grootgebracht door hun papa en mama en klaar voor een nieuw huisje.

Eenmaal aangekomen waren er drie blauwe pyrrhura molinaes (ik vind blauw zo prachtig). Bij het openen van de volière ontsnapte er meteen een. Deze houdini heet nu Jack en woont iets langer dan een weekje in ons huis. Wat is het een heerlijk beestje!
Ontsnappen heeft ie de eerste paar dagen nog heel vaak geprobeerd. Het was hem zelfs twee keer gelukt. Vervolgens hebben we heel lang gewacht totdat ie honger kreeg en zelf zijn kooitje weer in ging.

Het proces van vertrouwen en tam maken gaat eigenlijk verrassend goed en snel. Op dag twee at Jack al een druif (daar kan je hem voor wakker maken) op mijn vinger. In de kooi was hij helemaal niet bang meer voor mijn hand, maar buiten de kooi was hij zo onder de indruk van alles dat hij ineens alles eng vond.

Na anderhalve week komt Jack al als ik hem roep (mits hij op zijn kooi zit, ik precies op het goede plekje in de woonkamer sta, en als belangrijkste voorwaarde dat ik iets lekkers in mijn hand heb). Van aaien, knuffelen of kroelen moet hij nog niks hebben, dus ik hou het nog bij het voorzichtig aaien van zijn pootjes. Bijten heeft ie een keer echt geprobeerd, maar zo snel ik de vinger die hij beethad voorzichtig omdraaide, zodat hij zijn evenwicht verloor, stopte hij. Hij heeft het ook alleen nog maar speels geprobeerd.

Foto's volgen!

Offline LindaKlink

 • Aangepikt eitje
 • ***
 • Berichten: 29
 • Geslacht: Vrouw
Pyrrhura Jack
« Reactie #1 Gepost op: augustus 30, 2013, 16:10:37 pm »

Jack de eerste dag bij ons


Op mijn hand


In zijn slaaptentje


Ow, daar kan ik ook op zitten!


En alles moet kapot

Offline LindaKlink

 • Aangepikt eitje
 • ***
 • Berichten: 29
 • Geslacht: Vrouw
Re: Pyrrhura Jack
« Reactie #2 Gepost op: september 03, 2013, 17:01:52 pm »
Jack is nu twee weekjes bij ons en wat is het een heerlijk diertje. 'S ochtends laat hij ons vaak rond een uurtje of negen weten dat hij wakker is, met wat kleine geluidjes en geritsel in de kooi. Dan halen we zijn doek van de kooi en kan het feest beginnen. Hij mag veel los en dat vind ie heerlijk. Mijn vriend vind het wat minder aangezien hij alle papiertjes sloopt. Hij begint in de rui te raken dus ik hoop dat dit absurde gesloop daarmee te maken heeft. Zo niet dan zullen we wat meer mogen opruimen. Ik merk wel dat hij heel graag bij ons is. Als ik op de bank zit komt hij standaard op mijn knie zitten (toch wat veiliger dan die grote handen) en schuifelt hij eigenlijk de hele avond een beetje om ons heen.

Het enige nare aan Jack: hij is weg van nagels. Voornamelijk mét nagellak. Deze moeten namelijk een heel stuk korter volgens die kleine verenbaal en dat doet hij graag voor mij. Vind ik dan weer wat minder leuk maar ach.... Hij beseft maar niet dat ik het niet leuk vind als hij aan mijn nagels trekt.

Het is een heerlijk beestje en ik hoop dat ie nog lang bij ons blijft

Offline LindaKlink

 • Aangepikt eitje
 • ***
 • Berichten: 29
 • Geslacht: Vrouw
Re: Pyrrhura Jack
« Reactie #3 Gepost op: januari 29, 2014, 11:04:45 am »
Toch maar weer een update. Jack is inmiddels een half jaartje bij me. Het is een enorm slim diertje.
Ik heb hem inmiddels bij wijze van test gekortwiekt. Jack is ongeveer drie dagen kwaad op me geweest. Inmiddels weet ie niet beter. Hij vind het wel heel leuk dat hij nu mee naar buiten kan. Al wordt het daar inmiddels veel te koud voor. Hij is dol op ritjes in een auto.
Wat is het een pienter vogeltje! Hij kan apporteren, op zijn rug rollen en draaien:
http://youtu.be/oVzfGzkyXds

Ik geniet erg van hem:)


Linda & Jack