Parkieten Forum > Huisvesting en Voeding

Paar dagen weg... Hoe doseer je het voer ?

(1/2) > >>

unSOUND:
Anna en ik gaan een paar daagjes weg. Normaal gesproken geven we de vogels elke dag een vaste hoeveelheid voer waar ze die dag mee moeten doen. Dat gaat nu niet, dus heb ik bakjes gemaakt met een grote pot voer erachter die de bakjes aanvult. Eergisteren heb ik ze erin gehangen om te kijken of ze er niet bang van zijn, maar het gaat prima. Maar wat me opvalt, is dat ze niet lijken te stoppen met eten ! Ze gaan met een enorm tempo door het voer heen, alsof ze zich vol vreten zonder rem...

Klopt mijn idee dat ze niet stoppen met eten tot het op is, en zo ja, wat doe je daar aan ? ???

sandra:
Als wij (hooguit 2 nachten) weg gaan dan vullen we de voerbakjes gewoon met 3 porties en vaak als we terug komen is het nog niet eens op. De zaadjes gaan wel als eerste op, maar de pellets zijn er dan nog voldoende over.

Als je langer dan 2 nachten weg gaat misschien een goede buur vragen om de vogels te voeren?

Ineke:
Misschien zoeken ze de lekkerste zaadjes eruit?

unSOUND:
Ze zoeken inderdaad de lekkerste eruit, op de grond ligt een paar kilo zaad tussen de houtsnippers... Ze eten zich dus in ieder geval niet ongezond vol, maar het kost zo wel klauwen met geld. Voor het hele jaar door zijn deze bakjes dus geen optie. Dus zodra we terug zijn gaan we weer gewoon met de hand elke dag porties geven.

Anderen vragen om ze voor ons te voeren was het eerste idee, maar door verschillende redenen geen optie. Maar goed, zo moet het wel lukken. Zo krijgen ze nog een extra rondje kroelen, en dan zien ze ons donderdag pas weer... En wij hun...   :hot:

sandra:
Komt vast goed als ze zoveel op de grond gooien gaan ze daar wel verder eten als ze trek krijgen  :thumsup:

veel plezier!

Navigatie

[0] Berichtenindex

[#] Volgende pagina

Naar de volledige versie