Parkieten Forum > Gedrag en Verzorging

Een maatje voor.. tommie

(1/3) > >>

deedeejee:
We hebben tommie (pyrrhura curentata) alweer een jaartje, en na lang twijfelen nu toch weer voor bijl gegaan toen er op marktplaats een hypoxantha aangeboden werd van 2012.
Toch wel een stuk kleiner dan onze tommie, maar oooh zo lief!

Voor nu in een eigen kooi, ik hoop na z'n gewenning dat hij met tommie overweg kan, zodat ze samen in 1 kooi kunnen. Voordat jullie mij waarschuwen, ik zal dat heel rustig aan opbouwen, en bij enige twijfel blijven ze gewoon in hun eigen kooitje zitten.
Wel wat monsterzakjes van gendika besteld, wil nu toch wel eens weten wat tommie is, en ook ons nieuwe vriendje zal een paar borstveertjes moeten missen...

Ik kom alleen niet uit z'n ringetje, deze is rood en hierop staat alleen 12 5.4 4325 waarbij 12 een kwartslag gedraaid is tov de andere cijfers.
Zou 12 de maand zijn, of het jaar? 5.4 zal het ringmaatje zijn, en 4325 denk ik gewoon een volgnummer, wie kan hier iets over zeggen?Ineke:
Gefeliciteerd!
Voor zov ik weet staat er geen maand op de ring. Dus 12 zal het jaar zijn. Verder weet ik het niet precies.
Veel plezier!

Lejah:
Gefeliciteerd!
Ik denk dat 12 staat voor 2012. Dat 5.4 staat voor de ringmaat
Dat 4325 staat voor een combinatie van het hoeveelste ringetje het is (volgnr idd) en het nr van de kweker.

deedeejee:
Dank voor de info, we hebben maar besloten chrissie op de verjaardagkalender te zetten op 1/12, je moet wat he:)
Inmiddels hebben we bericht van gendika, het is precies zoals we al dachten, tommie is een mannetje, chrissie een vrouwtje..

Ze mogen elke dag even onder begeleiding bij elkaar op 1 stok (neutraal terein), vandaag zaten ze zelfs aan elkaar te friemelen totdat tommie haar hele bek in zijn bek nam en net ietsje te hard doorbeet..
Gelukkig kan chrissie nog vliegen, dus die zat binnen no-time op m'n schouder.. Heb het idee dat dat wel goed gaat komen!

Wat me verder opvalt is dat chrissie echt veeeeel tammer is dan tommie, ze zit het liefst tegen je aan.. Nu is tommie ook tam, maar die is duidelijker wat assertiever en pittiger..
Chrissie is zo tam dat ik bang ben dat ze haar kooi niet als haar huisje ziet, ze zit alleen maar te wachten tot er iemand is die haar eruit wil halen, heb haar ook nog niet met haar speeltjes in haar kooi zien spelen, dus wellicht moeten we haar nog even wat meer met rust laten in haar kooi.. Op zich nog niet zorgelijk, ze aanvaard haar kooi, en savonds als iedereen naar bed gaat krabbelt ze naar een hoekje op de bodem van haar kooi (leuk zo'n tentje.. not!)..

Gek hoe snel je je hecht aan zo'n beestje.. Ze zijn erg verschillend zowel qua karakter als uiterlijk, maar zou niet meer zonder kunnen, 't is eigenlijk net als met kinderen:):)


vivke:
en nu kan het plezier beginnen  :hart:

Navigatie

[0] Berichtenindex

[#] Volgende pagina

Naar de volledige versie