Vogels zonder Krommesnavel > Kanarie's

Luis of mijt bij kanarie?

(1/3) > >>

lin-da:
Wij hebben een voliere met oa kanaries, golds, meeuwtjes, gordelgrasvinken, goudbuikjes, blauwfazantjes ed.
Een tijdje geleden hebben we ergens een kanarie gekocht. Deze zat steeds bol en was weinig aan te ontdekken tot hij voor drie weken geleden begon te niesen enz enz. Uit de voliere gehaald, onder de warmtelamp en aan de antibiotica. Dit heeft ie tien dagen gehad maar klaarde er niet van op. Voor de rest konden we weinig vinden dus weer terug gezet in de voliere, ondertussen had zijn vrouwtje al de eitjes bebroed en heeft hij meegeholpen deze jongen groot te brengen. De tijd dat hij hier niet mee bezig is zit hij bol, rocheld wat, niest af en toe.
Ik zat zelf aan evt luchtpijpmijt te denken ook omdat de antibiotica niet heeft aangeslagen, dus uit de voliere weer gehaald en weer gekeken of ik wat kon vinden aan hem. Eenmaal in de hand zag ik allemaal piepkleine grijzige beestjes tussen de veren. Wie kan mij helpen!! Dit is zo sneu en ik ben bang dat de rest van de vogels ook besmet raakt met wat het dan ook mag wezen. Is dit luis of mijt en wat kan ik er het beste aan doen. Ik heb momenteel ook nog wat jongen van andere vogels in de nesten zitten, dit is wel buiten.

Gr linda

Edit Cosch: Titel verduidelijkt

The Birdman:
Volgens mij zijn bloedluis rode beestjes,hier kunnen ze idd goed last van hebben of zelfs aan dood gaan.Zelf heb ik ook Kanaries gehad en weet dat het vrij "zwakke" vogels zijn.Als het luis oid is moet je het zeker gaan bestrijden!Bij de dierenspeciaalzaak heb je speciale middeltjes tegen oa. (bloed)luis.Verder zou ik zo niet weten wat het anders moet zijn,miss meer leden die hier iets van af weten?

roodrunner:
wat je beschrijf is veder of bloedluis daar moet je niet zo blij mee zijn meestal slaat dit over op de andere met gevolg dat je de volierere moet ontsmetten dat kan met poeder wel een mondmasker dragen is het erg dan ga je over op halemiet maar ook dan vogels eruit wanr de bloedluis of veder luis kruipt tussen kieren en leg daar eitjes en kan zich lang slapende houden hoop dat je er wat aan heb gr  roodrunner

rmb:
Ik gebruik zelf van K&K Forte, Anti Vampire spray op oliebasis.
Hierdoor blijft  het langer actief op bijvoorbeeld houten zitstokken.
http://www.kk-forto.nl/antivampire.htm

Verder heb ik ookwel eens wat tegengekomen van het produkt Homeshield, en de werking klonk erg goed.

http://www.geonschrijver.nl/homeshield.htm

lin-da:
Maar moeten de vogels ook behandeld worden?

Ik baal hier stevig van, bah.

Bedankt alvast voor jullie adviezen!!!

gr linda

Navigatie

[0] Berichtenindex

[#] Volgende pagina

Naar de volledige versie