Soortbeschrijvingen > Parkieten

Bergparkiet (Polytelis anthopeplus)

(1/1)

Neophema Plaza:
Bergparkiet (Polytelis anthopeplus)

Uiterlijk:
Man: kop en nek olijfachtig geel, lichaam heldergeel, rug olijfkleurig geelgroen, staart blauwzwart, snavel rood.
Pop: meer groenachtig van kleur dan het mannetje, vooral aan de kop, hals en borst. Staart van boven donker groen, van onder zwart, rose gezoomd, behalve de twee middelveren.
 
Lengte: 
39 centimeter. 

Herkomst:
Zuidoost- en Zuidwest Australi

Ancilla:
Hallo,
Ik heb zelf grasparkieten en een aggapornis gehad (ook suppertam) en zit nu te denken aan iets groters, maar ook weer niet een papagaai. Na een bezoek aan een kromsnaveltentoonstelling viel mijn oog op de bergparkiet (kwam eigenlijk voor de valk) door het gedrag en het geluid dat ze maken.
Maar voor ik tot aanschaf over ga ben ik opzoek naar meer info betreffende de bergparkiet.
Info of het ook een vogel is om binnen te houden en wat de min. afmeting van de kooi moet zijn (hij komt bij mij er ruim bij te zitten) en info over het tam maken, is de bergparkiet hier geschikt voor?
Wie heeft hier ervaring mee en kan mij er meer over vertellen.
Groetjes Ancilla

Neophema Plaza:
ikzelf heb er geen ervaring maar ik heb wel een collega die een tamme bergparkiet heeft. Ook andere verhalen zijn mij bekend. Het kan dus wel.

clairiezzz:
Hoi, Ik heb zelf een koppeltje bergparkieten en ze zitten momenteel in een binnen+buiten voliere en hij is niet al te groot maar wel ruim genoeg. Binnen is het ong 1,5 bij 3 meter en buiten iets kleiner. Groetjes ::) ::) ::)

Navigatie

[0] Berichtenindex

Naar de volledige versie