Auteur Topic: Ducorps kaketoe (Cacatua ducorpsii)  (gelezen 3784 keer)

Offline Neophema Plaza

  • Administrator
  • Senior Parrot
  • *****
  • Berichten: 5225
  • Geslacht: Man
    • George Steinz
Ducorps kaketoe (Cacatua ducorpsii)
« Gepost op: augustus 14, 2005, 12:48:32 pm »

Ducorps kaketoe (Cacatua ducorpsii)



Verspreiding
Oostelijke Solomoneilanden: op de eilanden Bougainville tot aan Malaita 

De Ducorps kaketoe (Cacatua ducorpsii) behoort tot de familie van de witte kaketoes en is ontdekt door Bonaparte in 1850. Er zijn geen ondersoorten van deze kaketoe.

Oorsprong
Oorspronkelijk komt de Ducorps van de oostelijke Solomoneilanden. Daar komt hij nog vrij veelvuldig voor op de eilanden Bougainville tot aan Malaita met uitzondering van San Christobal. De natuurlijke biotoop van de Ducorps kaketoe zijn bossen en bosranden tot een hoogte van maximaal 1.700 meter waar zij in kleine groepen voorkomen. Buiten het broedseizoen bestaan deze groepen uit maximaal 8 vogels. Alleen wanneer er voedsel in overvloed is, zijn er grotere groepen waar te nemen. Ze staan bekend als zeer schuwe en voorzichtige vogels. Ze komen alleen op de grond om te foerageren. Er zitten dan echter altijd wel een paar vogels in de bomen op de uitkijk. Heel af en toe zijn ze te vinden in hoge bomen bij huizen.

Menukaart in het wild
In het wild voeden de Ducorps kaketoes zich met zaden, vruchten, noten, bessen, bloemen, jonge planten, insecten en hun larven en soms ma